Search
Close this search box.

Blog

Τα οφέλη του πλυσίματος αυτοκινήτου χωρίς νερό

Για τον καθαρισμό του αυτοκινήτου, οι περισσότεροι οδηγοί ξεκινούν με την χρησιμοποίηση ενός κουβά με νερό και ενός σφουγγαριού. Αλλά αυτό δεν είναι πάντα δυνατό. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θέλετε να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας χωρίς νερό ή απλώς να το καθαρίσετε μερικώς στο διάστημα που μεσολαβεί από σε πλήρες πλύσιμο σε πλήρες πλύσιμο – και στην πραγματικότητα, είναι δυνατό.
Σε αυτόν τον πολύτιμο οδηγό που είναι καλά να γνωρίζετε, η SIMONIZ ρίχνει φως στα πλεονεκτήματα του πλυσίματος χωρίς νερό και θα σας περιγράψει τη λύση καθαρισμού χωρίς νερό, που είναι ιδανική για να κάνετε το αυτοκίνητό σας καθαρό και λαμπερό χωρίς να χρειάζεται η χρησιμοποίηση  νερού.

Ποια είναι τα οφέλη από τη μη χρήση νερού για το πλύσιμο του αυτοκινήτου σας;

Ένα πλύσιμο αυτοκινήτου χωρίς νερό μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε το αυτοκίνητό σας στην καλύτερη δυνατή εμφάνισή του. Εάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό, θα έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα, αλλά εάν δεν έχετε τον χρόνο, τον χώρο, τα εργαλεία ή εάν έχετε περιβαλλοντικές αντιστάσεις ​​στη χρησιμοποίηση νερού, τότε δείτε πώς θα το κάνετε χωρίς νερό.

Διαβάστε πιο κάτω για τα οφέλη πλυσίματος αυτοκινήτου χωρίς νερό.

Είναι Βολικό

Εκατομμύρια αυτοκινητιστές ανά τον κόσμο δεν έχουν χώρο για να πραγματοποιήσουν ένα πλήρες πλύσιμο του αυτοκινήτου τους με τη χρήση νερού. Για όσους σταθμεύουν στο δρόμο ή μένουν σε πολυκατοικία, μερικές φορές η μόνη επιλογή είναι να επισκεφτούν ένα πλυντήριο αυτοκινήτων – και αυτό μπορεί να είναι ακριβό και χρονοβόρο εάν πλένετε το αυτοκίνητό σας τακτικά.

Χρησιμοποιώντας το Waterless Wash & Wax είναι ένας βολικός τρόπος για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας εάν δεν έχετε πρόσβαση σε υπαίθριο χώρο. Δεν χρειάζεστε εξωτερική βρύση, σωλήνα ή χώρο για να τοποθετήσετε τους κουβάδες και το κιτ σας, και θα έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα μέσα σε λίγα λεπτά – και όλα αυτά χωρίς νερό.

Δεν χρειάζεστε πολλά κιτ

Η απόκτηση όλων των εργαλείων και του κιτ για τον καθαρισμό ενός αυτοκινήτου και, στη συνέχεια, η συχνή αντικατάστασή τους καθώς αναλώνονται, μπορεί να αποτελούν κόστη με τα οποία δεν επιθυμείτε να επιβαρυνθείτε. Ή, ίσως να μην έχετε χώρο για κουβάδες, σφουγγάρια, βούρτσες και ένα πλυστικό πίεσης στο σπίτι σας; Σε κάθε περίπτωση, το πλύσιμο χωρίς νερό θα μπορούσε να σας βοηθήσει να περιορίσετε τα αξεσουάρ.

Δεν χρειάζεστε ακριβά εργαλεία ή ένα ντουλάπι γεμάτο προϊόντα. Το μόνο που χρειάζεστε για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας χωρίς νερό είναι ένα προϊόν όπως το Simoniz Waterless Wash & Wax και μερικά πανιά – και αυτό είναι.

Είναι Γρήγορο

Το αποτέλεσμα του πλυσίματος αυτοκινήτου με κουβά και σφουγγάρι έχει μικρή διάρκεια, και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ορισμένοι οδηγοί δεν πλένουν το αυτοκίνητό τους όσο συχνά θα έπρεπε (ή καταλήγουν να πηγαίνουν σε πλυντήριο αυτοκινήτων). Ωστόσο, όταν αφαιρείτε το νερό από την εξίσωση, τα πράγματα κινούνται πολύ πιο γρήγορα.

Σκεφτείτε το: πρέπει να γεμίσετε δύο κουβάδες, να ξεκινήσετε το πλύσιμο, να ανανεώσετε το νερό, να χρησιμοποιήσετε ένα πλυστικό πίεσης ή σωλήνα ποτίσματος, να στεγνώσετε τα πάντα και μετά να απαλλαγείτε από το βρώμικο νερό. Είναι λίγο νωθρό και μερικές φορές χρειάζεστε μια πιο γρήγορη λύση.

Η χρήση ενός προϊόντος όπως το Simoniz Waterless Wash & Wax μειώνει την ταλαιπωρία. Επιπλέον, περιέχει επίσης κερί, οπότε εξοικονομείτε χρόνο και σε αυτό αφού δεν χρειάζεται να κερώσετε επιπλέον της διαδικασίας πλυσίματος.

Είναι Καλύτερο για το Περιβάλλον

Όλοι συμφωνούμε ότι η φροντίδα των αυτοκινήτων μας είναι απαραίτητη, αλλά κάθε φορά που πλένετε το αυτοκίνητό σας στο σπίτι, αρκετό νερό καταναλώνεται. Φυσικά, υπάρχουν τρόποι να περιορίσετε την ποσότητα που χρησιμοποιείτε περιορίζοντας τη χρήση και αποφεύγοντας να χρησιμοποιείτε πλυστικό πίεσης. Ωστόσο αν θέλετε να καθαρίζετε το αυτοκίνητό σας τακτικά, τότε θα χρειαστεί αρκετό νερό.

Δεν λέμε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε νερό για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας, αλλά αν κάνατε δύο πλύσεις χωρίς νερό κάθε μήνα, σκεφτείτε όλο το νερό που θα εξοικονομούσε. Όλοι θέλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για το περιβάλλον, επομένως το να μην χρησιμοποιείτε νερό κάθε δεύτερη φορά που πλένετε το αυτοκίνητό σας θα μπορούσε να είναι ένας καλός τρόπος για να μειώσετε τη χρήση καθώς και να σπαταλήσετε λιγότερο νερό.

Όχι άλλα σημάδια νερού

Ένα από τα μειονεκτήματα του καθαρισμού του αυτοκινήτου σας με νερό είναι τα σημάδια που αφήνει το νερό. Αυτό γίνεται όταν αφήνετε το νερό να καθίσει πάνω στη βαφή και μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να αφαιρεθούν λόγω του αλατιού και άλλων ορυκτών που περιέχουν.

Μερικοί άνθρωποι δεν στεγνώνουν τα αυτοκίνητά τους αφού τα πλύνουν, και αυτό αποτελεί αιτία για εμφάνιση σημαδιών νερού. Με ένα πλύσιμο χωρίς νερό, προφανώς δεν υπάρχει κίνδυνος αυτού του είδους λεκέδων.

Μπορείτε να καθαρίσετε και να προστατεύσετε

Όπως αναφέραμε παραπάνω, το Simoniz Waterless Wash & Wax περιέχει κερί, επομένως όχι μόνο καθαρίζετε το αυτοκίνητό σας, αλλά και το προστατεύετε. Αυτό είναι εξαιρετικό για εκείνες τις στιγμές που το αυτοκίνητό σας δεν φαίνεται άσχημο, αλλά θέλετε να προσθέσετε λίγη λάμψη.

Θα νιώσετε ότι μπορείτε να το κάνετε πιο συχνά

Όσο κι αν θα θέλαμε να δεσμευόμαστε να πλένουμε τα αυτοκίνητά μας κάθε εβδομάδα/δεκαπενθήμερο, μερικές φορές η ζωή έχει άλλα σχέδια. Δεν είναι πάντα δυνατό να πλένετε το αυτοκίνητό σας με πλήρες πλύσιμο με νερό τακτικά, πράγμα που σημαίνει ότι η βαφή μπορεί συχνά να παραμελείται για εβδομάδες.

Ανεξάρτητα από το πόσο απασχολημένο είναι το πρόγραμμά σας, ένα πλύσιμο χωρίς νερό σημαίνει ότι μπορείτε να φροντίσετε τη βαφή του αυτοκινήτου σας γρήγορα και εύκολα. Σε λιγότερο από 15 λεπτά (κατά μέσο όρο και ανάλογα με το μέγεθος του αυτοκινήτου), είναι δυνατό να πλυθεί και να κερωθεί η βαφή χρησιμοποιώντας το Simoniz Waterless Wash & Wax, ώστε να νιώσετε ότι μπορείτε πραγματικά να παίρνετε το μέγιστο από τη λάμψη του αυτοκινήτου σας.

Πώς πλένετε ένα αυτοκίνητο χωρίς νερό;

Ανετα. Απλώς προμηθευτείτε ένα μπουκάλι Simoniz Waterless Wash & Wax και ακολουθήστε τις οδηγίες. Ακολουθεί ένας βήμα προς βήμα οδηγός για το πώς να έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα χωρίς τη χρήση νερού:

  1. Πριν ξεκινήσετε, αναρωτηθείτε: είναι πραγματικά βρώμικο το αυτοκίνητό μου; Εάν υπάρχουν μικρές πέτρες ή ακαθαρσίες, θα πρέπει πρώτα να τις ξεφορτωθείτε (πώς; Στη συσκευασία προτείνουμε να τις ξεπλύνετε με νερό;), καθώς ρισκάρετε να γδάρετε το χρώμα σύροντας τις ακαθαρσίες με τα πανιά.
  2. Πάρτε μερικά μαλακά, στεγνά και καθαρά πανιά. Ψεκάστε το προϊόν απευθείας πάνω στη βαφή. Θα συνιστούσαμε να ξεκινήσετε από το επάνω μέρος του αυτοκινήτου και να εργάζεστε προς τα κάτω, όπως θα κάνατε για ένα κανονικό υγρό πλύσιμο.
  3. Σκουπίστε τη βαφή με ένα από τα πανιά για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και τους λεκέδες. Στη συνέχεια, με το άλλο καθαρό πανί, γυαλίστε δυνατά. Κορυφαία συμβουλή: μόλις το γυαλιστικό πανί γίνει υγρό, αντικαταστήστε το με ένα νέο καθαρό πανί.
  4. Χρησιμοποιήστε το Clear Vision Glass Cleaner ή το Mixra Glass Cleaner και καθαρίστε τα παράθυρα, τους καθρέφτες και τους προβολείς. Ψεκάστε το καθαριστικό και στη συνέχεια σκουπίστε με χαρτί κουζίνας.
  5. Για να βελτιώσετε την εμφάνιση των τροχών σας, ψεκάστε το Tire Shine στα ελαστικά σας. Θα τους δώσει λαμπερή μαύρη όψη και θα τα προστατεύσει.
  6. Κάντε το ίδιο με οποιοδήποτε εξωτερικό πλαστικό χρησιμοποιώντας το Back to Black Tyre and Trim. Θα δώσει άμεση λάμψη στους προφυλακτήρες.

Και αυτό είναι! Ένα καθαρότερο, πιο λαμπερό αυτοκίνητο χωρίς χρήση νερού και χωρίς το χάος των αξεσουάρ και κιτ.

Μάθετε περισσότερα για το Simoniz Wash & Wax στο χαρακτηριστικό βίντεο στη σελίδα του FLUXOTIC.

 

Πηγή: SIMONIZ