Blog

Υγρό υδραυλικού τιμονιού: Πώς να το χρησιμοποιήσετε

Υγρό υδραυλικού τιμονιού: Πώς να το προσθέσετε στον κινητήρα σας και εντοπισμός σημείου πιθανής διαρροής

Το υγρό υδραυλικού τιμονιού είναι εξαιρετικά σημαντικό για την απόδοση και τη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου σας. Είναι αυτό που κρατά την οδήγηση στο δρόμο, ομαλή και ισορροπημένη. Χωρίς αυτό, θα βρισκόσασταν σε πλαίσια ταλαιπωρίας. Το υγρό υδραυλικού τιμονιού της Prestone, αποτελεί απαραίτητο σκεύασμα με εύκολη προσβασιμότητα και εύκολη χρήση, ωστόσο γιατί το χρειάζεστε ακριβώς; Η Prestone είναι εδώ για να σας δώσει χρήσιμες οδηγίες…

Τι κάνει το υγρό υδραυλικού τιμονιού;

Χωρίς να γίνει πολύ τεχνικό, το υγρό υδραυλικού τιμονιού είναι το υδραυλικό υγρό που μεταδίδει την ισχύ στο σύστημα διεύθυνσής σας. Λίγο πιο λεπτομερώς, βοηθά στη δημιουργία της πίεσης που ωθεί και στις δύο πλευρές του εμβόλου που είναι τοποθετημένο στο ράφι του αυτοκινήτου σας, επιτρέποντάς σας να περιστρέψετε τους τροχούς με ευκολία. Δεδομένου ότι τα περισσότερα αυτοκίνητα σήμερα χρησιμοποιούν συστήματα υποβοηθούμενου συστήματος διεύθυνσης (PAS), αυτό το υγρό είναι απαραίτητο για ομαλό τιμόνι.

“Μπορώ να οδηγήσω χωρίς υγρά υδραυλικού τιμονιού;”

Η σύντομη απάντηση είναι “ναι”, ωστόσο μάλλον θα ήταν φρονιμότερο να ρωτούσαμε “θέλω να οδηγώ χωρίς υγρά υδραυλικού τιμονιού;”

Το υγρό υδραυλικού τιμονιού όχι μόνο βοηθά στην κίνηση του οχήματός σας, αλλά προστατεύει επίσης από τη φθορά. Εάν δεν συμπληρώνετε τακτικά υγρό του υδραυλικού τιμονιού σας ούτως ώστε να υπάρχει η ενδεικνυόμενη ποσότητα, τότε κινδυνεύετε να καταστρέψετε η αντλία, σχάρα και πείρος του συστήματος διεύθυνσης του αυτοκινήτου σας κινδυνεύουν να καταστραφούν.

Σχεδιασμένο για κορυφαίες επιδόσεις που μπορείτε να εμπιστευτείτε, το Power Steering Fluid της Prestone μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα οχήματα με υδραυλικό τιμόνι. Κατασκευασμένο για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του υδραυλικού συστήματος διεύθυνσης αποτρέποντας τη διάβρωση, μειώνει επίσης τη φθορά και τον θόρυβο χωρίς να καταστρέφει τα στεγανοποιητικά ή τα παρεμβύσματά του. Είναι επίσης εύκολο στη χρήση – θα σας δείξουμε πώς.

 

Πώς να προσθέσετε υγρό υδραυλικού τιμονιού στον κινητήρα σας

 

Εντοπίστε την κυλινδρική δεξαμενή
Εδώ βρίσκεται το υγρό. Τις περισσότερες φορές, η δεξαμενή βρίσκεται στην ίδια περιοχή σε κάθε αυτοκίνητο, ωστόσο αν δεν μπορείτε να τη βρείτε, δοκιμάστε να την αναζητήσετε την συγκεκριμένη θέση στο εγχειρίδιο ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου σας.

Ελέγξτε τη στάθμη του υγρού
Εάν ο κύλινδρος είναι ημιδιαφανής, θα πρέπει να μπορείτε να δείτε το επίπεδο του υγρού εκεί, αλλά αν είναι κατασκευασμένο από μέταλλο, τότε ελέγξτε το επίπεδο με μια ράβδο μέτρησης, η οποία είναι συνήθως προσαρτημένη στο καπάκι του κυλίνδρου. Εάν συμβαίνει αυτό, ρίξτε μια ματιά στο πόσο από τη ράβδο μέτρησης καλύπτεται από το υγρό υδραυλικού τιμονιού.

Εξετάστε το χρώμα του
Εάν το υγρό που είναι ήδη εκεί είναι διαυγές, κεχριμπαρένιο ή ροζ, τότε καλό είναι να προχωρήσετε απλά με αναπλήρωση. Αλλά αν φαίνεται καφέ ή μαύρο, μάλλον έχει μολυνθεί από καουτσούκ από σωλήνες σύνδεσης, σφραγίδες ή δακτυλίους Ο. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να το πάτε σε έναν μηχανικό για να δείτε αν κάποιο από τα μέρη ή/και το υγρό χρειάζονται αντικατάσταση.

Προσθέστε υγρό υδραυλικού τιμονιού στο σωστό επίπεδο πλήρωσης
Χρησιμοποιώντας το προτεινόμενο υγρό για το αυτοκίνητό σας, προσθέστε σταθερά το υγρό μέχρι να φτάσετε στο σωστό επίπεδο. Προσέξτε να μην γεμίσετε υπερβολικά το υγρό. είναι πραγματικά καλύτερο να γεμίζετε λιγότερο, καθώς αυτό διαστέλλεται όταν θερμαίνεται. Κάθε άλλο παρά απαραίτητο και κινδυνεύετε να προκαλέσετε προβλήματα που θα μπορούσαν, με τη σειρά τους, να οδηγήσουν σε δαπανηρές επισκευές.

Η Prestone, δεσμεύεται να βελτιστοποιεί την απόδοση του αυτοκινήτου σας ούτως ώστε να διαπρέψετε στο δρόμο. Μην παραβλέπετε πιθανά προβλήματα του υδραυλικού τιμονιού σας μέχρι να είναι πολύ αργά – μεταβείτε στη σελίδα Prestone Power Steering Fluid για ομαλότερη και ευκολότερη απόδοση εδώ και τώρα.

 

 

Πηγή: https://www.holtsauto.com/prestone/news/power-steering-fluid-add-engine-spot-signs-leak/