Blog

Προφυλακτήρες, ελαστικά και διακοσμητικά αυτοκινήτων – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αν είστε περήφανοι για το αυτοκίνητό σας, και συνεχώς θέλετε να το κάνετε να λάμπει από πάνω προς τα κάτω, τότε το πρώτο πράγμα που πιθανότατα εστιάζετε είναι η βαφή.

Όμως, ενώ ο καθαρισμός και το κερί θα το κρατήσουν προστατευμένο και θα το κάνουν να μοιάζει σαν καινούργιο, η παραμέληση των ελαστικών και των διακοσμητικών, μπορεί να μειώσει την συνολική εικόνα του αυτοκινήτου σας και να επηρεάσει την αξία μεταπώλησής του.

Τα ελαστικά, οι πλαστικοί προφυλακτήρες και οι επενδύσεις έχουν την τάση να ξεθωριάζουν, από λαμπερό μαύρο σε θαμπό γκρι με την πάροδο του χρόνου – κάτι που μπορεί να κάνει ακόμη και τα νεότερα αυτοκίνητα να φαίνονται δέκα χρόνια μεγαλύτερα. Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου μπορούν να λευκαίνουν το πλαστικό και να μειώνουν το πλούσιο, μαύρο χρώμα των ελαστικών και της επένδυσης του αυτοκινήτου σας, ενώ οι γρατζουνιές και τα γδαρσίματα μπορούν να τα κάνουν να φαίνονται παλιά και κατεστραμμένα.

Για αυτόν τον λόγο, αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο στα ελαστικά και τους προφυλακτήρες σας για να κάνετε το αυτοκίνητό σας να φαίνεται τόσο καλό όσο καινούργιο. Η αποκατάσταση των ελαστικών και των πλαστικών υλικών στην καλύτερη τιμή τους είναι εκπληκτικά εύκολη, υπό την προϋπόθεση ότι έχετε τα κατάλληλα εργαλεία για τη δουλειά.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε πώς να επαναφέρετε τα ελαστικά, τους πλαστικούς προφυλακτήρες και άλλα ξεθωριασμένα διακοσμητικά στοιχεία γύρω από το αυτοκίνητό σας, έτσι ώστε κάθε πτυχή του αυτοκινήτου σας να συνεχίσει να δείχνει καλύτερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Επαναφορά ελαστικών και πλαστικού προφυλακτήρα – αυτό που θα χρειαστείτε

Η χρήση σαμπουάν αυτοκινήτου σε προφυλακτήρες και ελαστικά θα τα καθαρίσει, αλλά δεν θα καταπολεμήσει τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, όπως το ξεθώριασμα και η οξείδωση. Θα ήταν ωφέλιμο να χρησιμοποιείτε ειδικά προϊόντα για ελαστικά και προφυλακτήρα, τα οποία έχουν αναπτυχθεί ειδικά για τις επιφάνειες.

Αναζητήστε προϊόντα που προσφέρουν προστασία αντί να αποκαθιστούν απλώς την εμφάνιση των προφυλακτήρων και των ελαστικών, διαφορετικά θα καταστραφούν ξανά γρήγορα και αυτό δεν θα αλλάξει όσο κι αν προσπαθήσετε. Ένα καλό προστατευτικό προϊόν θα πρέπει να σας προσφέρει μακροχρόνια αποτελέσματα και λαμπερό φινίρισμα.

Η χρήση τυπικού σαμπουάν αυτοκινήτου θα καθαρίσει τα ελαστικά και τα πλαστικά, αλλά μόλις στεγνώσουν, θα διαπιστώσετε ότι έχουν επιστρέψει στο να δείχνουν εξαντλημένοι και ξεθωριασμένοι. Οι ειδικοί αποκαταστάτες ελαστικών και διακοσμητικών στοιχείων περιέχουν μαλακτικά πρόσθετα που επαναφέρουν τα υλικά στο αρχικό τους χρώμα, καθώς και τα προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία και την οξείδωση στο μέλλον.

Η Simoniz, προσφέρει δύο προϊόντα για την αποκατάσταση των ελαστικών και τις πλαστικές επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένου του σπρέι αποτοξίνωσης Quickshine και του ιστορικού Back to Black Tire & Trim, σε συσκευασία σπρέι/αεροζόλ. Και τα δύο προϊόντα προσφέρουν γρήγορη απομάκρυνση λαδιών και ακαθαρσιών, ενώ παράλληλα προσφέρουν αυτή την υγρή εμφάνιση-ιδανική για όσους προσδοκούν ακόμα και για τις πιο μικρές λεπτομέρειες της εμφάνισης του αυτοκινήτου τους.

 

Πώς να επαναφέρετε το χρώμα και τη λάμψη των ελαστικών αυτοκινήτου

Η εμφάνιση και το φινίρισμα των ελαστικών σας μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στη συνολική εμφάνιση του αυτοκινήτου σας. Με την πάροδο του χρόνου, η υπεριώδης ακτινοβολία, η οξείδωση και η αλάρμη μπορεί να σημαίνουν ότι η φυσική λάμψη του καουτσούκ αρχίζει να ξεθωριάζει, κάνοντας τα ελαστικά να φαίνονται κουρασμένα και ακατάλληλα για το λαμπερό, μόλις πλυμένο αυτοκίνητό σας.

Αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Με τα κατάλληλα προϊόντα και λίγη επιπλέον δουλειά μετά το πλύσιμο του αυτοκινήτου σας, μπορείτε να επαναφέρετε τα ελαστικά σας στη φυσική τους κατάσταση. Ιδού πώς γίνεται.

Επαναφορά του μαύρου στα ελαστικά σε δύο εύκολα βήματα

Βήμα 1: Καθαρίστε και στεγνώστε τους τροχούς

Πριν από την εφαρμογή οποιονδήποτε προϊόντων αποκατάστασης, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το ελαστικό είναι εντελώς καθαρό, ιδιαίτερα στο πλευρικό τοίχωμα όπου θα εφαρμοστεί το προϊόν. Εάν θέλετε να καθαρίσετε τα κράματά σας ενώ εργάζεστε στους τροχούς σας, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό καθαριστικό κράματος. Το Simoniz Ultracare δεν διαβρώνει τα κράματά σας ακόμη και αν είναι γδαρμένα, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμη και σε παλιούς τροχούς. Ψεκάστε το πρώτα και αφήστε το να μουλιάσει για λίγα λεπτά.

Χρησιμοποιώντας ένα πιεστικό (ή απλά λάστιχο νερού εάν δεν έχετε πρόσβαση σε πιεστικό), ψεκάστε νερό με σχετική πίεση στα ελαστικά, φροντίζοντας να μπει ακριβώς κάτω από την καμάρα του τροχού για να αφαιρέσει τη βρωμιά και τα υπολείμματα. Εάν θέλετε οι τροχοί σας να φαίνονται καλύτερα στη συνολική τους εικόνα, είναι επίσης καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε μια συρμάτινη βούρτσα για να αφαιρέσετε τη σκόνη των φρένων και άλλες βρωμιές από τα κράματα των τροχών.

Μόλις αισθανθείτε ότι οι τροχοί είναι εντελώς καθαροί, στεγνώστε τους με ένα πανί μικροϊνών ή άλλο πανί, ή αλλιώς περιμένετε να στεγνώσουν φυσικά.

Βήμα 2: Εφαρμόστε ένα προϊόν φροντίδας ελαστικών

Προτείνουμε το Simoniz Back to Black Tyre & Trim ή εναλλακτικά Back to Black Wet Look Tire & Trim ανάλογα με το είδος του φινιρίσματος που θέλετε. Το Back to Black Tyre Shine είναι βολικό, χάρη στην εύχρηστη συσκευασία σπρέι/αεροζόλ, η οποία παρέχει ομοιόμορφη κάλυψη.

Όταν εφαρμόζετε το Tyre Shine, κρατήστε το δοχείο περίπου 15 εκατοστά από το ελαστικό και ψεκάστε με αργές, ομαλές κινήσεις. Το προϊόν θα αρχίσει να λειτουργεί αμέσως και δεν χρειάζεται να το τρίψετε. Απλώς αφήστε το να στεγνώσει και το βαθύ μαύρο φινίρισμα των ελαστικών σας θα αποκατασταθεί, με μακροχρόνια αποτελέσματα και ανθεκτικό φινίρισμα.

Πώς να επαναφέρετε τους προφυλακτήρες και τα πλαστικά καλύμματα 

Έχετε πλαστικούς προφυλακτήρες ή διακοσμητικά στο εξωτερικό του αυτοκινήτου σας; Αν ναι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τέτοιες επιφάνειες να αρχίζουν να φαίνονται κουρασμένες.

Λίγα μοντέρνα αυτοκίνητα έχουν πλαστικούς προφυλακτήρες και διακοσμητικά, αλλά αυτά που έχουν μπορεί να υποφέρουν από το ξεθώριασμα. Η υπεριώδης ακτινοβολία είναι μια μεγάλη αιτία γι ‘αυτό, όπως και η οξείδωση – μια διαδικασία αποκόλλησης χρώματος που συμβαίνει φυσικά όταν οι πλαστικές επιφάνειες αντιδρούν στην παρουσία αέρα.

Τα ξεθωριασμένα πλαστικά μπορεί να μην ακούγονται σαν μεγάλο πρόβλημα, αλλά όπως και με τα ελαστικά, μπορούν να καταστρέψουν τη συνολική εμφάνιση του αυτοκινήτου σας ακόμα κι αν αυτό καθαριστεί, γυαλιστεί και κερωθεί. Ευτυχώς, υπάρχει μια λύση, όπως παραθέτουμε παρακάτω.

Βήμα 1: Πλύνετε και στεγνώστε το αυτοκίνητο

Ξεκινήστε καθαρίζοντας το αυτοκίνητό σας χρησιμοποιώντας σαμπουάν αυτοκινήτου υψηλής ποιότητας. Αυτό θα αφαιρέσει τυχόν βρωμιά, υπολείμματα και λίπη από τους προφυλακτήρες και τα διακοσμητικά, εξασφαλίζοντας μια καθαρή, λεία επιφάνεια στην οποία θα δουλέψετε. Μόλις είστε ευχαριστημένοι και σίγουροι ότι το αυτοκίνητο είναι εντελώς καθαρό, στεγνώστε το με ένα μαλακό πανί μικροϊνών ή άλλο ειδικό πανί.

Βήμα 2: Αφαιρέστε την οξείδωση της επιφάνειας

Πριν εφαρμόσετε οποιοδήποτε προϊόν, θα πρέπει να αφαιρέσετε οποιαδήποτε οξείδωση από την πλαστική επένδυση του αυτοκινήτου σας. Η οξείδωση αφήνει τις πλαστικές επιφάνειες να φαίνονται ξεθωριασμένες και λευκές, οπότε είναι σημαντικό να τις αφαιρέσετε για καλύτερα αποτελέσματα.

Για να αφαιρέσετε την οξείδωση, τρίψτε το πλαστικό με ένα κομμάτι συρμάτινο σφουγγάρι σε κυκλική κίνηση, προσέχοντας να μην αγγίξετε τη βαφή. Οποιαδήποτε οξείδωση θα πρέπει να απομακρύνεται εύκολα, αφήνοντας το πλαστικό λείο και έτοιμο για να το επεξεργαστείτε.

Βήμα 3: Εφαρμόστε ένα προϊόν περιποίησης προφυλακτήρα ή πλαστικών

Σε αντίθεση με ορισμένους αποκαταστάτες προφυλακτήρων, οι οποίοι διατίθενται σε υγρή μορφή, το Simoniz Back to Black Tyre & Trim είναι ένα προϊόν ψεκασμού – για απλή και εύκολη εφαρμογή. Το εύχρηστο σπρέι σημαίνει ότι δεν θα χρειαστείτε πανί εφαρμογής και μπορεί να εφαρμοστεί ακριβώς εκεί που χρειάζεται χωρίς να ανησυχείτε για λεκέδες σε άλλες περιοχές του αυτοκινήτου.

Βεβαιωθείτε ότι η πλαστική επένδυση είναι καθαρή, στεγνή και χωρίς οξείδωση, κρατήστε το δοχείο 10 εκατοστά μακριά και ξεκινήστε τον ψεκασμό με ρευστή κίνηση, φροντίζοντας να καλύψετε κάθε εκατοστό της επιφάνειας. Μόλις ολοκληρωθεί, το προϊόν θα λειτουργήσει αμέσως, χωρίς να απαιτούνται περαιτέρω ενέργειες – είναι πραγματικά εύκολο.

Μόλις καλύψετε όλες τις πλαστικές επενδύσεις του αυτοκινήτου σας και το προϊόν στεγνώσει καλά, θα έχετε προφυλακτήρες που φαίνονται λαμπεροί και καινούργιοι. Και, χάρη στο μακροχρόνιο επίπεδο προστασίας που προσφέρει το Back to Black, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για το ξεθώριασμα των προφυλακτήρων σας στο άμεσο μέλλον.

 

Πηγή: www.holtsauto.com